10 Temmuz 2016 Pazar

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ






NAZIM HİKMET-ABİDİN DİNO


Bu adamlar, Dino,
Ellerinde ışık parçaları
Bu karanlıkta, Dino,
Bu adamlar nereye gider?
Sen de ben de Dino,
Onların arasındayız,
Biz de, biz de Dino
Gördük açık maviyi.

NAZIM HİKMET





  1990'da BBC adına rejisör Nicholson tarafından çevrilen geleceğe yönelik "The March" (Marş-yürüyüş) filminde, 20.000 Afrikalı sahrayı aşarak Cebelitarık Boğazı üzerinden Avrupa kapılarına dayanıyor ve "biz açlık, sefalet içinde yaşarken, siz bolluk ve refah içerisinde yaşayamazsınız" mesajı veriyordu. 




   Dünya nüfusunun en varlıklı yüzde 1'i, dünya nüfusunun yüzde 99'unun varlığına sahipken, yüz milyonlarca insan açlık ve sefalet içinde yaşarken ve milyonlarca insan açlıktan ölürken, emperyalist ülkelerin huzur içinde yaşamaları olası değildir. Bu milyarderler, dünyada her yıl 200 milyar, AB ülkelerinde ise 70 milyar avro vergi kaçırmaktadırlar. Bu yıllardır bilindiği halde, siyasi yetkililer, gereken önlemleri alabilmekten acizdirler. (Prof. Dr. HAKKI KESKİN-Aydınlık Gazetesi)



FERRUH DOĞAN






   "Ben devrimciliği bilirim. Benim için hayatı, düzeni değiştirmek vardır. Üreten emekçiyle, sermaye karşı karşıyadır. Hayatı eşitlemek için dahasına değil, devrime ihtiyaç vardır. Daha dediğiniz zaman, düzenin size verdiğini istiyorsunuz demektir. Bunun temelinde de asıl olarak işçi sınıfından daha çok alırken veriyor gibi yapmak vardır. Yasaları hakim sınıf yapar..." (ESİN ERGENÇ-Aydınlık Gazetesi)







İnanın güzel günler göreceğiz çocuklar
Güneşli günler göreceğiz
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar
Işıklı maviliklere süreceğiz

NAZIM HİKMET







Merhaba!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder